Useclark

Introductie

Meer dan 1 miljard kenniswerkers wereldwijd besteden meer dan 3.5 uur per dag aan het verwerken en analyseren van informatie voor hun werk. En dit wordt alleen maar meer. In de afgelopen 20 jaar is de stroom aan informatie meer dan 20 keer toegenomen. Dit zorgt voor verschillende uitdagingen.

We kennen het allemaal: terwijl je aan het lezen bent, dwalen je gedachten af en halverwege de bladzijde heb je geen idee wat je zojuist gelezen hebt. Je bent niet de enige! We lezen te langzaam om de enorme hoeveelheid informatie die op ons afkomt te kunnen verwerken. Hierdoor lezen we teksten alleen nog scannend of maar half. Digitaal lezen en werken verlaagt onze productiviteit nog verder. Per definitie missen we dan informatie. Ook zijn we slecht in het onthouden: binnen een dag vergeten we 70% van de informatie. Wat voor effect heeft dat op de beslissingen die wij nemen? Op een bepaalde manier zijn we weer analfabeet geworden.

UseClark Methode

Om ons werk te kunnen doen moeten we eerst kennis opnemen, verwerken en reproduceren. We moeten alle e-mails, PDF bestanden en memo’s lezen, de vergaderingen bijwonen etc. Per dag besteden we gemiddeld 4 uur aan het opnemen en verwerken van informatie.

In de trainingen van UseClark bestaande uit 3 krachtige modules, Absorbing Information, Focus Management en Memory Master, leert u alle technieken om informatie sneller op te nemen, te verwerken en te onthouden. De methode is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en omvat 6 breinprincipes, die ervoor zorgen dat het verwerken van informatie sneller, makkelijker en efficiënter gaat.

De eerstvolgende UseClark training vind plaats op:

Curacao: 5, 6 & 8 februari 2019

Bonaire: 6 & 7 november 2018

Aruba: 27 & 28 november 2018

Op onze Facebookpagina vindt u meer informatie per training of klik op UseClark training of schrijf je direct in.

 • Absorbing Information

  Ontdek verschillende manieren om complexe informatie sneller en nauwkeuriger te lezen.

 • Laser Focus

  Leer hoe je je concentratie kunt verbeteren en ook in een drukke werkomgeving gefocust kunt blijven.

 • Memory Master

  Diverse methoden worden behandeld om informatie langer en beter te onthouden.

 • Mindmapping

  Orden informatie op een visuele manier, zodat je verbanden kunt herkennen en hoofd- en bijzaken makkelijk kunt onderscheiden.